Prajitura *Combinata*

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 5983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala proaspat stors
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar

Blat 2:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

Foaie:125 g faina

  • 25 g unt
  • o lgt cacao
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 3 lg lapte

Sirop 1: 100 ml apa+50 ml suc de portocala+3 lg zahar-se fierbe Sirop 2: 150 ml apa+3 lg zahar+esenta de rom-se fierbe Crema 1:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • zeama de la 2 portocale
  • 5 lg faina

Crema 2 :

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 lg faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 200 g unt

300 ml frisca batuta

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura *Combinata*:

Blat 1:  Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.

Se coace pana se rumeneste usor.

Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, si se amesteca de jos in sus.

Se coace la foc mediu cca 30 min.

Foaia:Se amesteca toate ingredientele si se coace o foaie pe dosul tavii.

Crema 1: Se amesteca laptele cu zaharul,zaharul vanilat,galbenusurile, faina si se fierbe pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul si zeama de portocale,mixandu-se pentru a nu se taia.

Crema 2: Se amesteca laptele cu zaharul,faina,galbenusurile si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata,untul,esenta si stafidele si se omigenizeaza totul.

Asamblare: Se pune blatul 1 pe un platou,se insiropeaza cu siropul 1,se pune crema de ciocolata,se adauga blatul 2,se insiropeaza cu siropul 2 se adauga crema cu portocale(1),se pune foaia coapta pe dosul tavii si se orneaza cu frisca.Deasupra se presara cacao.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura *Combinata*" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:06

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:57

Multumesc

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:13

Vai ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine