Prajitura *Combinata*

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 5782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala proaspat stors
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar

Blat 2:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

Foaie:125 g faina

  • 25 g unt
  • o lgt cacao
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 3 lg lapte

Sirop 1: 100 ml apa+50 ml suc de portocala+3 lg zahar-se fierbe Sirop 2: 150 ml apa+3 lg zahar+esenta de rom-se fierbe Crema 1:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • zeama de la 2 portocale
  • 5 lg faina

Crema 2 :

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 lg faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 200 g unt

300 ml frisca batuta

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura *Combinata*:

Blat 1:  Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.

Se coace pana se rumeneste usor.

Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, si se amesteca de jos in sus.

Se coace la foc mediu cca 30 min.

Foaia:Se amesteca toate ingredientele si se coace o foaie pe dosul tavii.

Crema 1: Se amesteca laptele cu zaharul,zaharul vanilat,galbenusurile, faina si se fierbe pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul si zeama de portocale,mixandu-se pentru a nu se taia.

Crema 2: Se amesteca laptele cu zaharul,faina,galbenusurile si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata,untul,esenta si stafidele si se omigenizeaza totul.

Asamblare: Se pune blatul 1 pe un platou,se insiropeaza cu siropul 1,se pune crema de ciocolata,se adauga blatul 2,se insiropeaza cu siropul 2 se adauga crema cu portocale(1),se pune foaia coapta pe dosul tavii si se orneaza cu frisca.Deasupra se presara cacao.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura *Combinata*" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca