Blat 2:
Foaie:125 g faina
Sirop 1: 100 ml apa+50 ml suc de portocala+3 lg zahar-se fierbe Sirop 2: 150 ml apa+3 lg zahar+esenta de rom-se fierbe Crema 1:
Crema 2 :
300 ml frisca batuta
Blat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Se coace pana se rumeneste usor.
Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, si se amesteca de jos in sus.
Se coace la foc mediu cca 30 min.
Foaia:Se amesteca toate ingredientele si se coace o foaie pe dosul tavii.
Crema 1: Se amesteca laptele cu zaharul,zaharul vanilat,galbenusurile, faina si se fierbe pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul si zeama de portocale,mixandu-se pentru a nu se taia.
Crema 2: Se amesteca laptele cu zaharul,faina,galbenusurile si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata,untul,esenta si stafidele si se omigenizeaza totul.
Asamblare: Se pune blatul 1 pe un platou,se insiropeaza cu siropul 1,se pune crema de ciocolata,se adauga blatul 2,se insiropeaza cu siropul 2 se adauga crema cu portocale(1),se pune foaia coapta pe dosul tavii si se orneaza cu frisca.Deasupra se presara cacao.
Pofta buna!