imi plac prajiturile cu cafea si cu nuca...am descoperit asta de curand :)))...crema la prajitura este mai moale,dar este un deliciu....
Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari.
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam bine pana se intaresc.Adaugam galbenusurile.
Cernem faina si o amestecam cu nesul,praful de copt si zaharul vanilat si incorporam in compozitia de oua si amestecam usor de jos in sus.Punem si nuca macinata si amestecam usor in continuare.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea).Scoatem din forma si lasam la racit.
Pregatim budinca:punem intr-o craticioara laptele(lasam cateva linguri pe care le amestecam cu praful si zaharul pe care le punem in lapte cand incepe sa fiarba).
Luam de pe foc si adaugam margarina moale si amestecam pana se topeste.Adaugam esenta de cafea si punem treptat cafeaua,amestecand usor.La final adaugam nuca maruntita.
Ungem blatul cu crema.
Punem ciocolata bucatele intr-o craticioara,adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste.La final,incorporam esenta de cafea si uleiul si omogenizam bine.
Turnam glazura peste crema si dam la rece cateva ore inainte de a taia.