Prajitura Cipriota

de brunetica in Prajituri, 6 Noi 2011 | 7841 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la televizor , m-a impresionat atat de mult cum arata prajitura incat am tinut minte toata reteta si am facut si eu reteta intr-adevar o prajitura minunata , cu un gust divin de bun . Incercati reteta sigur o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. urda dulce ( ricotta) ,
  • 400 g. samntana dulce ( panna da cucina) ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • 1 pahar apa de trandafiri ,
  • 2 lingurite scortisoara ,
  • 5 nuci ,
  • 2 linguri miere de albine ,
  • 2 foi de foietaj ,
  • 100 g. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cipriota:

Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .

 Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana dulce si amestecam pentru a incorpora bine ingredientele , acoperim bolul cu folie si  dam la rece pentru 20-30 minunte. 

Cand foile de foietaj sant coapte si racite le sfaramitam intr-un bol . 

Ungem o tava cu unt si formam un strat din foile sfaramitate adaugam crema care a stat la rece si peste crema un strat din foile sfaramitate . 

Peste stratul de foi presuram un praf de scortisoara , asezam nucile si mierea de albine .

 Dam la cuptor pentru 15 - 30 minunte  la foc mediu, daca nu incercam cu scobitoarea. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si foi de placinta , la foile de placinta merge cam 3 sferturi din pachet . 

2

La aceasta prajitura normal trebuie folosita o branza cipriota , dar eu am inlocuit-o cu urda dulce. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cipriota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:30

mihaelaradu 1

27.01.2012, 02:20

Prajitura e de fapt o crema si se cheama ANAROPITA. Poti inlocui smantana (pe care noi nu o avem in Cipru numai daca o cumparam de la magazinele romanesti) cu iaurt. Felicitari! Reteta e aproape autentica! Noi o facem aproape saptamanal

brunetica 1

27.01.2012, 08:00

multumesc Mihaela, eu reteta o am de la o emisiune care se numeste Din bunatatile Ciprului si am inlocuit branza cipriota cu urda dulce pentru ca nu o am de unde sa o gasesc aici, dar prajitura imi place foarte mult,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba