Prajitura Baron

de Patricia Iordache in Prajituri, 15 Apr 2013 | 25706 vizualizari

 

Habar nu am de ce se numeste asa, insa reteta o am de la o fosta colega de facultate si m-am gandit ca este frumos sa-i pastrez numele.
Va spun doar atat si plec sa pap o bucatica ca nu mai pot de pofta: E delicioasaaaa!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 albusuri;
  • 150 gr. zahar;
  • 2 linguri cu faina;
  • 150 gr. nuca macinata;
  • 1 plic praf de copt;

pentru crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri;
  • 120 gr. zahar;
  • 200 ml lapte;
  • 2 linguri cu faina;
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker;

pentru glazura:

  • 150 ml frisca lichida;
  • 4 gr. intaritor de frisca;
  • 50 gr. nuca macinata prajita
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baron:

Cum preparam blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor.

Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp!

Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet.

Cum preparam crema de vanilie:

Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca.

Cum preparam glazura:

Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut.

Cum montam prajitura:

Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata.

Portionam si servim.

TIPS-URI

1

Daca doriti o prajitura mai "inalta"puteti taia blatul in doua, pe latime si sa aveti doua straturi de blat, si doua de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baron" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Patricia Iordache 1

16.04.2013, 14:33

Multumesc!

Lau 1

16.04.2013, 15:57

place

Patricia Iordache 1

16.04.2013, 16:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]