Prajitura "a la Ramo"

de ramo05 in Prajituri, 28 Ian 2013 | 3708 vizualizari

 

aceasta prajitura a luat "nastere" datorita "imaginatiei "mele :) Ma jucam si eu putin,dar...a iesit foarte buna , iar combinatia de dulceata de visine cu crema de vanilie si nuca de cocos, precum si caramel ,a dat un gust excelent. Este o prajitura gustoasa si foarte satioasa. Sper sa va placa .

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • crema :
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta vanilie o fiola
  • 250 g unt ,sau rama
  • dulceata de visine cca 250 g
  • 80 g nuca de cocos
  • glazura :
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "a la Ramo":

Blatul: se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de zahar si 4 linguri de apa, puse pe rand, pana devine o bezea groasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se adauga la bezea. Se pune intr-o tava si se da la cuptor cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea   )

Crema: se pun intr-o craticioara 4 oua cu o cana de zahar tos. Se pune apa intr-o alta craticioara putin mai mare ,care se pune pe foc. Cratita cu crema de oua se pune deasupra cratitei cu apa (pe abur) si se bat ouale cu telul pana se ingroasa, apoi se adauga fiola cu esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se adauga la untul spuma, lingura cu lingura, pentru a nu se taia crema.

Glazura : 200 g  zahar se caramelizeaza, cand este putin maroniu se adauga cele 2 linguri de ulei si asa fierbinte se toarna cu lingura in fir subtire deasupra  prajiturii.

Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 2. 

Asamblare: BLAT + DULCEATA VISINE +CREMA +BLAT+ CREMA + NUCA DE COCOS+ CARAMEL

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "a la Ramo"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vis