Portofele cu gem de prune

de alilianaa in Prajituri, 7 Mar 2014 | 4060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 200-250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • 300 g gem de prune
  • zahar vanilat pudra- un plic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu gem de prune:

Aluatul: faina se cerne intr-un lighean. Se adauga drojdia si se pune un praf de sare. Apa se incalzeste si peste ea se adauga zaharul,  zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvare. Se pune peste faina. Se face un aluat legat peste care, la final se pune uleiul in fir. Se pune la dospit la loc calduros. 

Cand a crescut se intinde foaie de grosime potrivita si fac ,, gogosele" cu un pahar. Fiecare gogosica se intinde apoi usor cu mana si in mijloc de pune gemul de prune. Se impatureste si i se da forma de ,, portofel".  Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. De-asupra  se pune zahar tos si scortisoara. Se da la cuptor pentru 20- 25 minute. Se scoate de la cuptor si se pudreza cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris