Pentru ca vremea de afara s-a racit foarte tare,a fost o buna ocazie sa pornesc cuptorul,si cat am profitat de caldura lui,am si preparat un pranz ...de vreme rece ca sa il numesc asa :)
Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de apa,ulei si am dat tava la cuptor la foc mic,pana cand carnea s-a rumenit frumos.
Am curatat cartofii si i-am taiat rondele cu o grosime de aproximativ 1 cm,i-am pus intr-o cratita,am pus peste ei sare,boia iute afumata,chimen macinat si cateva frunze de rozmarin uscat,am turnat putina apa,ulei si am acoperit cratita cu o coala de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa mai apoi,Am lasat cartofii sa stea acoperiti 25-30 minute pana cand s-au inmuiat,apoi am luat deoparte hartia de copt si i-am mai lasat 10 minute pentru a se rumeni deasupra.
Ca si decor pentru preparatul de astazi,am taiat fasii subtiri o bucata de praz,pe care l-am pus intr-o tigaie cu putina sare si l-am stropit cu ulei de trufe.L-am rumenit usor si apoi l-am servit langa friptura si cartofi,acompaniate de o salata de varza alba.
Pofta mare!