Porc cu sos bearnaise

de papabundetot in Porc, 22 Iun 2014 | 5196 vizualizari

 

Am tot auzit de acest sos bearnaise si mereu doar la superlativ,asa ca…desi aveam o presimtire ca nu va fi exact pe gustul meu,sau altfel spus,ca nu ma va convinge,am vrut totusi sa incerc si ceva frantuzesc pentru ca retetele asiatice…deja stiu ca orice ar contine imi sunt pe plac :),asa ca am apelat la google in prima faza,dar cate retete am citit,atatea modalitati de a face acest sos am gasit,si in cele din urma,am ales wikipedia…care m-a si lamurit :) Dupa aceasta experienta,raman la parerea mea si anume,mancarea frantuzeasca este fina,delicata dar…nu e atat de aromata si cu gust cum as prefera eu..

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 6-8 felii pulpa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute rosu
  • sos de peste,
  • otet de orez,
  • tika masala
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml otet de vin alb
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura tarhon
  • 1 esalota
  • sare,chilly
  • 120 gr unt clarifiat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu sos bearnaise:

Am pus carnea la marinat in sos de peste,otet de orez,tika masala si am lasat-o asa cateva ore pentru a se fragezi.Am asezat apoi carnea intr-o tava si am tocat 1 catel de usturoi si o jumatate de ardei iute,am pus si 40-50 ml vin alb si am dat carnea la cuptor pana cand s-a rumenit frumos.

Sos: Inainte cu o seara am pus la marinat o jumatate de legatura de tarhon in 50 ml otet de vin alb si 50 ml vin alb.A doua zi,am continuat operatiunea sos bearnaise :). Otetul si vinul impreuna cu tarhonul marinat in ele le-am pus intr-un ibric si le-am pus sa fiarba impreuna cu esalota taiata marunt,sare si chilly.Dupa ce au fiert si au scazut putin,am strecurat pastrand lichidul limpede pe care l-am turnat peste 2 galbenusuri de oua,am amestecat bine,apoi am pus pe aburi si am continuat sa amestec pana cand sosul s-a ingrosat.

Am topit 120 gr unt,am luat spuma formata deasupra,iar ceea ce a ramas este untul clarifiat.Dupa ce am luat de pe aburi sosul,si s-a racit putin,am adaugat peste el untul topit,amestecand bine pana cand sosul s-a racit complet.La final am adaugat cealalta jumatate de legatura de tarhon proaspat,tocat marunt si am dat sosul la frigider pentru a se ingrosa putin.

Am servit friptura de porc cu sos bearnaise,alaturi de cativa cartofi noi,prajiti si o salata de vara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos bearnaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

22.06.2014, 18:40

bun

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:39

Rocsi 1

23.06.2014, 10:54

Fain!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de porc umplute cu smochine