Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta.
Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi.
Se scot bucatile de pui din marinata si usuca cu servetele din hartie. Marinata se pastreaza.
Se prajesc bucatile de pui in foarte putin ulei, la foc mare, pana prind o culoare aurie pe toate partie. Se scot pe o farfurie.
Se arunca grasimea ramasa in tigaie, se aseaza tigaia pe foc, se adauga putin ulei de masline si ceapa. Se caleste cateva minute, avand grija sa indepartam cu spatula bucatile de grasime arsa din tigaie. Se adauga marinata si se amesteca. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga puiul inapoi in tigaie, apoi vinul, supa, pasta de rosii, sare si piper.
Se amesteca pentru omogenizare.
Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac etans si se lasa 45 de minute.
Se scoate puiul pe o farfurie.
Se amesteca untul cu amidonul si se adauga in sosul din tigaie. Se amesteca cu telul timp de 3 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Se serveste puiul cu sos deasupra.