Placintele de ciocolata cu visine

de laylalala in Prajituri, 28 Noi 2010 | 4002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 100 ml Vermouth
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 350 gr faina
  • 70 gr cacao pudra
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura

  • visine din compot, fara samburi
  • 12 linguri zeama din compotul de visine
  • 10 gr amidon alimentar
  • 12 lingurite unt
  • 12 lingurite zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de ciocolata cu visine:

Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime o tava de 12 briose.
Pentru aluat, amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi 100 ml Vermouth. Inglobeaza ingredientele uscate.
Ia ¼ din aluat si pune-l deoparte. Restul de aluat intinde-l pe o planseta pudrata cu faina. Taie din aluat cercuri de 7-9 cm diametru. Aseaza cercurile in locurile de briose, radicand aluatul pe margini. Pune in fiecare placinta 5-6 visine. Amesteca zeama de visine din compot cu amidonul alimentar. Toarna cate lingura de zeama de visine in fiecare placinta. Acopera placintelele cu bucatele rupte din aluatul pastrat. Pune deasupra fiecarei placinte cate lingurita unt apoi presara cu cate lingurita zahar.
Da placintelele la copt 25-30 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ochelari