Placintele de cartofi

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 62007 vizualizari

 

Se pare ca reteta ar fi de inspiratie ardeleneasca. Mai mult, am aflat ca se consuma cu un pahar de sana...probat, placut , impartasit! Enjoy.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr. faina
  • 200 grame telemea
  • 2 lingurite boia de ardei
  • sare si piper ( atentie la sare daca este si telemeaua sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii si ceapa se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Zeama nu trebuie stoarsa. Usturoiul se piseaza, iar telemeaua se rade pe ochiurile mari. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva minute la odihnit. Se prajesc pe rand in tigaie cu foarte putin ulei, intorcandu-le pe ambele parti pana capata o culoare rumena si frumoasa. Se scot pe o farfurie sau intr-un vas termorezistent pentru ca sunt bune calde si se pot reincalzi in cuptor.

TIPS-URI

1

se pooate coace intreaga compozitie la cuptor daca nu doriti sa le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

irincutza 1

26.11.2013, 11:31

sunt foarte bune si eu fac placintute de cartofi dar fara ceapa

madalinanicoleta 1

26.11.2013, 14:49

bune rau!

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 19:34

grozave placintelele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu ciuperci,muşchi file şi cabanos