Placinte taranesti pe tigaie

de Dea_Dea in Dulciuri, 6 Aug 2014 | 4682 vizualizari

 

Bune tare ...ca-n batrani :), cum le facea bunica mea

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • jumatate de pachetel de drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde.
  • ulei pentru uns tigaia
  • UMPLUTURA:
  • 200-300 gr branza de vaci
  • 3-4 linguri de zahar
  • un ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte taranesti pe tigaie:

Incepem cu aluatul. Punem in castron faina, sarea si zaharul . Drojdia o dizolvam in ama calduta si o punem peste faina. Adauga apa pe rand pana obtinem un aluat care nu curge si poate fi rupt cu lingura . Acoperim cu un servet si lasam la caldura sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura: Amestecam branza bine bine cu zaharul si oul.

Preseram masa de lucru cu faina , rupem o bucata din aluat si o intindem , in mijloc punem o lingura de branza dupa care taiem aluatul in raze , pe care le aducem in mijloc apoi intindem cu sucitorul.

Ungem tigaia cu ulei si le rumenim cate 2 min pe fiecare parte.

TIPS-URI

1

In loc de zahar se poate pune sare si marar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti pe tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice