Placinte cu salata, leurda si branza feta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2014 | 16211 vizualizari

 

Seria retetelor de placinte continua :)) zic sa aveti si de la mine, ca de, microbul s-a luat. Pt ca nu am avut varza, am ales varianta lui Cristena si am facut cu salata, adaos de leurda si un plus de branza feta. Sunt minunate si se cer repetate.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 650 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 1 salata
  • 1 legatura leurda
  • 1 praf de sare
  • 150-200 gr branza feta
  • ulei pt prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu salata, leurda si branza feta:

Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus, la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.

Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie. 

Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.

Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

nu grabiti procesul de prajire al placintelor...aluatul fiind unul de paine si putin mai gros, are nevoie de prajire inceata ca sa nu ramana aluatul cleios si nefacut la mijloc

2

peste tigaie puteti sa puneti capac in timp ce prajiti placintele, astfel nu riscati sa le ardeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu salata, leurda si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza la tigaie