Placinte cu cas si marar verde

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 10879 vizualizari

 

Asta seara am venit cu o reteta simpla dar foarte buna. Probabil ca, pe multi dintre voi, aceste placinte o sa va duca cu gandul la copilarie, la vacantele petrecute la bunici, unde eram cei mai rasfatati :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 350 cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cas si marar verde:

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.

Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.

Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.

Umplutura:

Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.

Toate acestea le amestecam bine.

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.

Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.

Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.

Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.

Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cas si marar verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute si cascaval afumat