Budinca:
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.
Aluat:
Intr-un castron se pun 3-4 linguri de lapte caldut,1 lingura zahar si drojdia sfaramata;se amesteca si se lasa 15 minute sa dospeasca.
Intr-un vas incapator se amesteca zaharul cu ouale,apoi se adauga untura,laptele caldut si maiaua;se omogenizeaza.Se adauga treptat faina pana obtinem un aluat nelipicios.Se lasa intr-un loc cald,aprox 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 17-18 bucati.Masa se unge cu grasime si se intind dreptunghiuri,care se ung cu untura moale,apoi se pune cate 1 lingura de budinca.Se ruleaza si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa 15 minute la dospit,apoi se baga in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.Cu 15 minute inainte de a scoate placintelele,se ung cu galbenus de ou desfacut cu 1 lingura de lapte.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar.
ATENTIE :Nu mariti temperatura decat in primele 15 minute,apoi lasati la o temperatura medie.Eu m-am grabit si am marit temperatura si s-au ars putin ;a fost greu sa dau coaja jos pentru ca sunt foarte pufoase.