Placinte cu branzeturi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 9751 vizualizari

 

Mama, au iesit o nebunie! Combinatia perfecta! Pentru aluat am tras si eu cu ochiul la restul lumii care m-a innebunit cu placintele astea delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • jumatate de cubulet de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml ala calduta
  • Umplutura:
  • 200 g telemea
  • 50 g parmezan Delaco
  • 50 g cascaval Delaco
  • 2 linguri branza ceva fin cremos Delaco
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branzeturi:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se framanta putin si apoi se lasa la dospit, in loc cald, jumatate de ora, acoperind castronul cu un prosop.

Pentru umplutura, se amesteca branzeturile date pe razatoare cu crema de branza, ceapa si mararul tocate fin.

Se pune faina pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua, apoi fiecare jumatate in 4. Au iesit 8 placintele.

Se intinde fiecare bucata de aluat in forma rotunda, se pune o lingura cu varf de umplutura si se intinde bine. Se aduna apoi marginile, se presara cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul. 

Le-am copt la doua tigai pentru ca foamea era mare :). Am picurat ulei in fiecare tigaie, ale mele sunt Tefal si nu se lipesc placintele. Se asaza cate o placinta cu partea pliata in sus, se lasa putin la rumenit. Cand incepe sa se umfle se intoarce pe partea cealalta si se preseaza putin cu paleta sa se desumfle. Se coace pe ambele parti. 

Le-am mancat calde, cu iaurt grecesc, delicioase! Si am mancat si reci la amiaza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte