Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 42322 vizualizari

 

Un aluat subtire care dupa prajit se topeste in gura, un gust minunat de branza chimen si cascaval......astea sunt placintele mele gustoase tare, va invit la savurat :)....asa de-o seara frumoasa de duminca :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 250 gr branza( telemea de vaca)
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingurita chimen( daca nu va place puteti renunta la el)
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • o rola mica de cascaval
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

Aluatul nu necesita crestere.

Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong .

Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.

Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.

Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia.  Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit  se vor  umfla usor, iar  la mijloc vor face un  buzunaras, unde se va topi de placere  :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.

Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)

TIPS-URI

1

Daca ne place verdeata putem pune in aluat marar sau patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi