Placinte cu branza sarata

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 13239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 plicutet drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • 350 g branza sarata (am folosit telemea de vaca mai uscata)
  • 1 lingura smantana grasa
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata:

Faina se crene, se amesteca cu sarea si drojdia. Adaugam treptat untul topit si oul batut, dupa care incorporam treptat laptele caldut, pana obtinem un aluat nu foarte moale si nelipicios. Cu cele 3 linguri de ulei caldut framantam aluatul timp de 30 minute. Acoperim vasul cu prosoape de bucatarie si lasam la dospit intr-un loc ferit de curenti pana se dubleaza.

Branza se da pe razatoare si amestecam foarte bine cu smantana si 1 ou.

Tapetam tavile cu hartie de copt, dam drumul la cuptor.

Cu ajutorul degetelor formam patratele din aluat, in mijloc punem o lingurita de umplutura si unim colturile aluatului, pana acoperim umplutura.

Asezam placintele in tavi la o distanta de doua degete si le lasam inca 30 minute la dospit, dupa care le ungem cu oul batut cu praf de sare.

Placintele se introduc in cuptorul fierbinte la foc iute 2-3 minute, dupa care le lasam sa se rumeneasca la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu salata, leurda si branza feta