Placinte cu branza

de AndraAli in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 3499 vizualizari

 

Reteta asta de placinte aduce foarte mult cu placintele bunicii mele.Sunt foarte pufoase si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei
  • 4 oua
  • 120 g smantana
  • 2 cuburi de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 50 gr gris
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

1.Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 3 linguri de faina.

2.Frecam spuma galbenusurile cu zaharul si sarea,apoi o amestecam cu drojdia dospita.

3.Adaugam coaja de lamaie, apoi ,smantana , faina si vanilia.

4.Se framanta aluatul in jur de 20 de minute adaugand putin cate putin ulei.Lasam la dospit o ora.

5.Pentru umplutura: branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,zaharul,smantana,grisul si stafidele.

6.Le umplem si le coacem la 180 de grade pentru 10 minunte iar apoi la 160 de grade pana cand se fac rosiatice.

 

TIPS-URI

1

Cand sunt gata se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Miha 1

21.07.2014, 00:10

Dar sa stii ca trebuie sa schimbi pozele si la celelalte retete nu numai la asta

MotanLaOale 1

21.07.2014, 00:20

AndraAli 1

21.07.2014, 12:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici