Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 13539 vizualizari

 

Nu am respectat o reteta anume..sunt amintiri din copilarie, cum vedeam a mama. Au iesit mai groase ca ale mamei dar bune de tot..cu multa umplutura (cum imi place mie)

 

INGREDIENTE

  • faina (cca 1/2 kg)
  • drojdie (1/2 cub)
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • sare
  • cartofi (1/2 kg)
  • 1/4 kg varza murata marunta
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata:

- Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa (pastram apa in alt vas), ii zdrobim si adaugam ulei. Ii lasam la racit.

- varza murata maruntita se spala din 2 ape sa nu fie foarte sarata. Stoarcem si o calim bine in putin ulei.

- Intr-un vas punem faina si facem loc la mijloc unde punem drojdia cu sare si lapte caldut. Lasam acoperit vasul asa ca sa dospeasca putin maiaua si apoi amestecam aluatul cu mainile, adaugand din apa de pe cartofi (dar rece), atat cat cuprinde, sa iasa un aluat mai moale si elastic. Framantam bine pana se desprinde aluatul de pe peretii castronului. Lasam la dospit cca 1/2 h la loc cald si acoperit.

- Scoatem aluatul pe masa si il impartim in gramajoare . Eu pe blatul unde am lucrat aluatul am uns cu ulei (nu am adaugat faina). Intindem aluatul putin cu mana -punem in mijloc o gramajoara (mai mare daca va place cu multa umplutura) de umplutura (eu am pus din amandoua adica cartofi+varza), impachetati si apoi cu sucitorul faceti placintele mai subtiri si rotunde.

Punem tigaia la incins , ungem cu ulei cu pensula si prajim placinta pe ambele parti. Repetam cu toate la fel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

07.03.2013, 21:49

Rocsi 1

08.03.2013, 20:58

Bune!

Tabita _ 1

09.03.2013, 00:15

Nu-ti face probleme din cauza mea. Atunci iti multumesc ca te-ai grabit din cauza mea. O sa o fac cat de curand, cred ca merge si cu ceapa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cocorada ardeleneasca