Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes
Perfecta ca o gustare sau chiar ca un fel principal alaturi de o salata proaspata, aceasta placinta macedoneana cu praz va cuceri cu siguranță papilele gustative si va aduce un strop de autenticitate in bucataria ta
Ingrediente pentru Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:
Cum se prepara Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:
Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.
Se bat ouale, se adauga branza sfaramata si smantana si se amesteca impreuna cu prazul calit.
Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de praz si cealalta foaie. Se unge foaia cu galbenus de ou si se pune placinta in cuptor pana se rumeneste.
Cum foile erau prea scurte si prea late, am taiat din latime si am peticit placinta :D
Sincer cand am vazut reteta am fost putin sceptica. Nu mi-am imaginat ca din praz se poate face ceva atat de bun.
O supa super delicioasa si sanatoasa este Supa crema de gulii cu praz . Speram sa va inspire si aceasta interpretare a mancarii de praz Iahnie de praz cu masline
Sa incercati si reteta de Mancare de praz cu limba si masline, este o bunatate!