Placinta greceasca cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2018 | 5543 vizualizari

 

Se cunoaste ca abia am venit din Grecia si deja mi-e dor :))))....placinta a iesit o  minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg branza feta
  • 2 oua mari
  • 300 gr. smantana
  • 75 gr gris
  • 1 ingurita condimente pentru branza feta (gasiti in magazinele grecesti si online pe internet)
  • 115 gr unt
  • o lingura ulei de masline
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca cu branza feta:

Foile de aluat se dezgheata.

Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt.

Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit,  cu ouale, grisul si condimentele.

Tava se unge cu ulei de masline, se asaza prima foaie de aluat( fara pergament), se pune compozitia, se intinde uniform, apoi se pune cealalta foaie de aluat intinsa, se inteapa din loc in loc cu furculita.

Aluatul se unge deasupra cu galbenus de ou.

Placinta se coace la cuptorul incins la 200 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos.

O mare bunatate a iesit!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (31)

Panacris 1

13.09.2018, 08:21

Ancutsa 1

23.09.2018, 17:19

Delicioasa! Si ce bine arata!

RuxyRux 1

17.11.2018, 20:47

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu somon si crema de branza