Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar, scortisoara si 50 g unt. Se fierb pana scade zeama lasata de mere. Se lasa la racit.
Foile de placinta se impart in 3, la fel si cantitatea de mere calite. Eu am avut 15 foi si am pus cate 5 pentru fiecare rulou.
Restul de unt se topeste si se amesteca cu uleiul. Cu acest amestec vom unge fiecare foaie in parte, pe care mai apoi le vom suprapune. Repartizam uniform merele calite pe toata suprafata, apoi rulam strans.
Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop. Dupa ce s-au racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
1
zaharul se pune dupa gust si un functie de soiul merelor
2
untul si galbenusul pentru uns placinta se pot inlocui cu ulei pentru a avea o placinta de post