recunosc ca mi-a fost lene si n-am facut foi de placinta... :s chiar si-asa, placinta a iesit super super buna...
Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati si se da pe razatoarea mare. Perele si gutuia se spala bine si se dau pe razatoare si ele. Se amesteca dovleacul cu perele, gutuia si zaharul.
Intr-o tigaie sau cratita se pun 2 linguri cu unt la topit. Se pune la calit in untul topit dovleacul. Se lasa la calit pana se inmoaie bine iar apoi se da la racit. Cand este rece se adauga lingurita cu rom si se amesteca bine.
Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune o foaie din foile de placinta. foaia se unge cu un pic de ulei. peste foia aia se pune o alta foaie, iar se unge cu ulei. Se repeta procedeul astfel incat sa fie 4 foi. Peste cele 4 foi se pune pe alocuri cate un pic de unt iar apoi jumatate din dovleacul rece calit. Peste dovleac se pun iar 3 foi, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei. Peste cele 3 foi la fel se pun pe alocuri bucatele de unt. Se pune cealalta jumatate de dovleac. Se pun inca 3 foi peste dovleac, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei. Peste cele 3 foi la fel din nou se pun pe alocuri bucatele de unt.
Se da la cuptor circa 15 minute, la foc mediu, pana se rumenesc foile de deasupra.
Se pudreaza cu zahar si se acopera cu un prosop curat pentru a se inmuia un pic placinta. Se mananca calda sau rece, dupa preferinta.
Pofta buna!