Dragi bucatarasi, sper sa nu ma criticati pentru foile pe care le-am facut, dar este prima data cand incerc sa fac niste foi atat de subtiri, gen foietaj. Data viitoare cu siguranta o sa le intind mult mai bine :)
Pentru foile de placinta aveti nevoie de:
Pentru umplutura:
Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut l-am acoperit si l-am lasat la odihna pana am pregatit umplutura.
Pulpele de pui le-am spalat bine, le-am crestat si le-am pus la fiert timp de 15 minute. Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus si pe ei la fiert in apa cu sare pentru 8-10 minute (eu le-am fiert putin inainte, sa ma asigur ca n-o sa am surprize la cuptor).
Intre timp am curatat prazul si ardeiul si le-am taiat feliute si cuburi. Dupa cele 15 minute, am scos carnea, am lasat-o putin la racit, apoi am scos toate oasele si am tocat-o marunt. Intr-o tigaie am pus uleiul, am pus carnea si am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am adaugat prazul si ardeiul, cartofii, rosiile si putin din apa in care a fiert carnea. Am adaugat sare dupa gust si am mai lasat-o circa 5 minute.
Aluatul l-am impartit in 10 bucati. Fiecare bucata am presarat-o cu amidon si am intins-o foarte subtire, apoi am uns-o cu unt topit. La fundul tavii am pus 5 foi, fiecare foaie unsa cu unt, apoi am adaugat umplutura, marginile foilor le-am intors in interior si am pus celelalte 5 foi, unse fiecare cu unt. Deasupra am uns cu un ou batut si am dat la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.