Placinta cu mere(libaneza)

de nico15 in Prajituri, 7 Iul 2012 | 6619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere romanesti nu foarte zemoase
  • 450 g de faina
  • 200 g de unt
  • 10-15 g de scortisoara
  • 150 g de zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 1-2 galbenusuri de ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere(libaneza):

Facem un aluat din:

  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • sare si un pic de apa

Framantam si dam la frigider 15-30 de minute.

Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom  pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara, zaharul(130 g), zaharul vanilat si  faina(40 g) si se dau si ele la frigider aproximativ 15 minute.

Dupa expirarea celor 30 de minute cat a stat aluatul nostru la frigider, il vom lua si imparti in doua parti deoarece va trebui sa intindem doua foi. Tava se va unge cu unt si se va tapeta cu faina, dupa care intindem prima foaie si se va intepa cu furculita, pentru a nu se umfla, adaugam merele si venim cu a doua foaie de aluat, lateralele de aluat se vor baga in interior.

Se inteapa si a doua foaie se pe deasupra vom unge tarta noastra cu galbenusurile de ou si zaharul. 

Se da la cuptor la temperatura de 180°C aproximativ 30 de minute. Se verifica daca este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca, se va muta pe o farfurie adecvata si se va portiona.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere(libaneza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere