Placinta cu mere si stafide ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 17 Noi 2013 | 6569 vizualizari

 

Placinta asta am executat-o la foc automat. M-am trezit ieri dimineata cu o pofta de placintaaa....... si la ora 9,00 era la copt. Pana seara nu a mai ramas nimicuta.

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 200 ml ulei,
  • 150 ml apa minerala,
  • un plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde ( in jur de 300-400 g),
  • un praf de sare.
  • umplutura:
  • 10 mere,
  • 3 linguri pesment,
  • un varf lingurita scortiosoara,
  • 150 g zahar,
  • 50 g stafide, esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si stafide ( de post):

Aluatul: Se amesteca apa si aluatul cu praful se sare, intr-un bol. Se amesteca pana Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca la inceput cu telul si pe urma cu mana. Trebuie sa iasa un aluat sa se intinsa cu sucitorul. 

Umplutura. Merele se spala, se curata de coaja. Se pun intr-o cratita la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, pesmetul si stafidele hidratate. La final se pune scortisoara. 

Se unge o tava ( dreptunghiulara am folosit eu), se presara cu faina. Din aluat am intins doua foi. Prima am pus-o pe fundul tavii, am adaugat compozitia de mere, am pus foaia a doua. Am intepat cu furculita in cateva locuri sa nu se umfle foaia la copt. Am pus-a la copt  in cuptorul preincalzit. La jumatatea timpului de coacere scot placinta o portionez si o introduc din nou. Se lasa la copt cam 35 min-40. Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si stafide ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Anett 1

18.11.2013, 07:30

diaconta 1

18.11.2013, 13:37

da,e una din prajiturile care se fac repede si se mananca si mai repede
imi place si mie tare mult

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 21:58

ce buna este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si gutui