Inspirata de la Moni-alex.Foarte buna.
Cernem faina intr-un vas.Adaugam apa minerala amestecata cu o lingura de otet.Apa impreuna cu otetul trebuie sa fie 100 ml.Adaugam praful de sare si incepem sa amestecam usor adaugand treptat si margarina moale,nu topita.Framantam bine pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul in folie si introducem la rece.Eu l-am lasat peste noapte.
Eu am facut placinta in tava mare a aragazului si a fost nevoie de doua foi.Le-am facut separat .
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le calim pe foc impreuna cu zaharul pana nu mai sunt zemoase.Lasam merele sa se raceasca,apoi adaugam si scortisoara.
Intindem prima foaie si o asezam in tava in care am pus hartie de copt.Peste foaie presaram pesmetul, apoi merele calite si la final a doua foaie.
Daca faceti placinta intr-o tava mai mica ,impartiti aluatul in 2 si intindeti doua foi, si folositi mere mai putine(1kg-1,5 kg).
Portionam placinta ,presaram putin zahar vanilat,intepam din loc in loc cu furculita si introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste frumos, aproximativ 50 de minute.