Placinta cu mere de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 4 Mar 2012 | 28177 vizualizari

 

Aveti pofta de ceva dulce, dar tineti post?! Nu-i nimic nu va descurajati, exista o multitudine de retete de prajituri de post.

Pentru azi va propun o placinta cu mere.

Reteta este una adaptata dupa o reteta din practic in bucatarie, aceea era de dulce, eu am scos ouale si untul.

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 400 g faina
  • 250 g margarina ( eu am pus delma pentru sandwich, voi puteti folosi margarina pentru prajituri)
  • o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 3 linguri de apa
  • 1 praf de copt

pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 50 g margarina


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere de post:

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care adaugam margarina topita la microunde, mai departe punem apa si otetul si incepem sa framatam pana devine un aluat elastic nelipicios.

Invelim aluatul intr-o folie si dam 30 de minute la frigider.

Intre timp pregatim umplutura.

Decojim merele, dupa care le dam pe razatoare.

Punem merele date pe razatoare intr-o oala, impreuna cu zahar si scortisoara dupa gust si lasam pana cand scade tot sucul, apoi adaugam margarina si mai lasam pana cand se topeste.

Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2 parti egale.

Ungem masa de lucru cu ulei si incepem sa intindem o foaie dreptunghiulara.

Cu ajutorul sucitorului o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Turnam merele calite peste prima foaie.

Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie, pe care o vom pune peste merele calite, o intepam din loc in loc cu o furculita

Dam la cuptorul preincalzit cca. 30 - 35 minute.

Eu am facut in tava de la aragaz si am dublat cantitatile.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere (de post )