Este prima data cand fac placinta cu mere (poate pt ca nu sunt asa mare fan al merelor), insa este cea mai buna placintica din lume :) Zic placintica fiindca am ales sa fac placinta in forme individuale, mai usor de servit dar parca si mai dragute!
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.
Am curatat merele de coaja si le-am dat pe razatoare. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si am amestecat pana cand s-au calit usor. La final am pus scortisoara.
Am lasat amestecul sa se raceasca inainte sa-l pun in formele de placinta.
Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.
Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.
Peste aluatul din forme am pus umplutura de mere, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin placintelele :)
Am pus placintelele in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.
Este o placinta super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat!
1
Daca doriti sa fie mai simplu, se poate aseza aluatul in foaie intreaga deasupra placintelelor