Cum este sezonul merelor sa profitam din plin .
Pt aluat
Asezam faina intr-un bol adanc si facem o gaura in mijloc,
Intr-un vas adaugam cele 3 oua, zaharul, sarea,coaja de lamaie si jumatatea de cana de lapte si le batem circa 5 min si le punem pe foc sa se incalzeasca putin.
Intr-un vas micut cu apa calduta dizolvam drojdia si o adugam in gaura facuta in faina si incepem sa framantam dupa care adaugam si compozitia care este foarte putin calda si framantam bine aluatul si framantam pt 25 minute , intre acest timp de 25 minute adaugam ulei peste aluat ca sa nu fie lipicios si framantam pana devine un aluat elastic si luminos.Il lasam la un loc caldut pana creste .
Cat sta aluatul la dospit noi cojim merele si le dam prin razatoarea aia mare si le punem la calit cu un pic de unt iar apoi adaugam zaharul si scortisoara, amestecam mereu in umplutura pana ce scade un pic zeama lasata de la mere.
Se da de pe foc si de lasa la racit.
Luam aluatul si intindem o foaie peste care adaugam umplutura de mere peste care mai presuram un pic de zahar si faina pt ca unplutura sa stea pe fiecare strat din placinta.
Am rulat placinta , am inchis-o la capete si am mai lasat-o la crescut in tava pt 30 min,
Tavile de copt le-am uns cu ulei .
Cand am dat-o la cuptor am uns placinta cu oua batut spuma.
Am dat la cuptor preincalzit pana cand s-a rumenit. Pt placinte am asteptat 1 ora si 20 minute, dar depinde de fiecare cuptor.
Am scos din cuptor am uns placintele cu smantana sa fie coaja frageda , am lasat sa se raceasca si apoi am presurat zahar vanilat .
1
Am framantat 1 kg de faina deoarece am mai facut ceva din aluat.
2
Pt aceste doua placinte cu mere cantitatile se injumatatesc .
3
Am framantat aluatul de 2 ori deoarece asa stiu de la bunica mea, am lasat si a crescut prima oara si apoi i-ar l-am luat la [omorat ]:))).
4
Nu adaugati din prima toata jumatatea de cana de lapte, daca va mai trebuie se poate incalzi ca sa nu fie prea multa pt aluat .