Placinta cu mere

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 22 Sep 2014 | 4197 vizualizari

 

Cum este sezonul merelor sa profitam din plin .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua,
  • o cana zahar,
  • coaja de la o lamaie,
  • un cub drojdie proaspata ,
  • o lingurita sare ,
  • jumatate cana lapte,
  • apa calduta jumatate cana
  • Pt umplutura:
  • unt 15 g,
  • 10 mere mari sau 15 medii,
  • zahar 1 cana jumatate,
  • scortisoara ,
  • 1 ou ,
  • ulei pt uns tava.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pt aluat

Asezam faina intr-un  bol adanc si facem o gaura in mijloc,

Intr-un vas  adaugam cele  3 oua, zaharul, sarea,coaja de lamaie si jumatatea de cana de lapte  si le batem   circa 5 min si le  punem pe foc   sa se incalzeasca putin.

Intr-un  vas micut cu apa calduta  dizolvam drojdia si o adugam in  gaura facuta in faina si incepem sa framantam  dupa care adaugam si  compozitia care este foarte putin calda si  framantam bine aluatul si framantam pt  25 minute  , intre acest timp de 25 minute adaugam ulei peste aluat ca sa nu fie lipicios si framantam pana  devine un aluat elastic si luminos.Il lasam la un loc caldut pana creste . 

Cat sta aluatul la dospit noi cojim merele si le dam prin razatoarea aia mare si le punem la calit cu un pic de unt iar apoi adaugam zaharul si scortisoara, amestecam mereu in umplutura pana ce scade  un pic zeama lasata de la mere.

Se  da de pe foc si de lasa la racit.

Luam aluatul si intindem o foaie peste care adaugam umplutura de mere peste care mai presuram un pic de zahar si faina pt ca unplutura sa stea pe fiecare strat din placinta. 

Am rulat placinta , am inchis-o la capete si am mai lasat-o la crescut in tava pt 30 min,

Tavile de copt le-am uns cu ulei .

Cand am dat-o la cuptor am uns placinta cu oua  batut spuma.

Am dat la  cuptor preincalzit pana cand s-a rumenit. Pt placinte am asteptat 1 ora si 20 minute, dar depinde de fiecare cuptor.

Am scos  din cuptor am uns  placintele cu smantana sa fie coaja  frageda , am lasat sa se  raceasca si apoi am presurat zahar vanilat . 

TIPS-URI

1

Am framantat 1 kg de faina deoarece am mai facut ceva din aluat.

2

Pt aceste doua placinte cu mere cantitatile se injumatatesc .

3

Am framantat aluatul de 2 ori deoarece asa stiu de la bunica mea, am lasat si a crescut prima oara si apoi i-ar l-am luat la [omorat ]:))).

4

Nu adaugati din prima toata jumatatea de cana de lapte, daca va mai trebuie se poate incalzi ca sa nu fie prea multa pt aluat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Apple Pie - Plăcintă americană cu mere- Rețetă KitchenAid