Placinta cu mere

de robert_b in Prajituri, 30 Iun 2014 | 2690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g margarina;
  • 100g zahar;
  • 300g faina;
  • 1 ou;
  • un pliculet praf de copt;
  • un varf de sare;
  • vanilie;
  • 1,5kg mere;
  • 7 linguri de zahar;
  • o lingurita scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Incepem cu umplutura: curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand se absoarbe tot sucul.Batem bine margarina(sau daca nu aveti folositi unt) cu zaharul pana se omogenizeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam bine si punem toata faina.

Framantam bine si intindem doua foi din aluat.Intinem intr-o tava prima foaie, si punem umplutura.Acoperim cu a doua foaie,o intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor pana se rumeneste la suprafata.Cand e gata o scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,o pudram cu zahar . Se poate unge cu un galbenus de ou foaia de la suprafata pana sa o punem la cuptor! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post