Placinta cu mere

de camelia75 in Prajituri, 5 Mai 2013 | 13033 vizualizari

 

Azi va imbii cu o placinta cu mere pe care am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-mea-cu-mere.html
Este imposibil sa nu va iasa placinta daca respectati intocmai pasii.Pe mine,sincer,m-a cucerit aluatul un pate-brisee.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat
  • 350 de grame de faina
  • 150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
  • 175 de grame de unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • apa rece ~6-7 linguri
  • Ingrediente umplutura
  • 6 mere granny smith mari (eu am pus ionatane)
  • 100 grame de stafide
  • 1 cana de zahar (200 ml.)
  • 4 linguri pline de amidon
  • 1/2 lingurita cu varf de scortisoara (reteta originala 1 lingurita)
  • Alte ingrediente
  • 1 lingura de gris
  • 1 galbenus
  • zahar praf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mod de preparare aluat

1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.

2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.

Mod de preparare umplutura

1.Curatam merele de coaja, apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.

2.Adaugam zaharul, amidonul si stafidele. Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.

3.Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca bine.

Asamblarea placintei

1. Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Impartim aluatul in doua parti.

3. Intindem prima foaie, apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului, avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat. Presaram 1 lingura de gris, apoi punem umplutura racita bine. Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.

4. Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca bine in forma, iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt pentru a nu se arde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

OviDB 1

13.08.2013, 16:47

Arata senzational .Am sa o incerc si eu in perioada asta cu mere de vara.

simona119 1

08.09.2013, 19:16

Multumesc camelia pentru un super desert.l-am incercat astazi si cu mic cu mare, ne-am indragostit de el!

camelia75 1

12.09.2013, 16:17

Multumesc Simo!!!
Ovi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere