Pentru aluat:
Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie cat mai subtire pe care vom pune o parte din merele rase puse la foc cu 5 lg de zahar si scortisoara pana se inmoaie putin.
Dupa ce am pus compozitie pe foaie rulam ca pentru o rulada si punem in tava tapetata cu hartie de copt,procedam la fel cu restul aluatului,punand "ruladele" una langa alta,lipite,
ungem placinta cu un ou.
Incalzim cuptorul timp de 10-15 min la 200 de grade dupa care punem tava in cuptor timp de 20-30 de minute.Se acopera cu folie de aluminiu ca sa transpire,sa se inmoaie sa devina pufoasa.
Se serveste cu zahar pudra si miez de nuca macinat deasupra.
Pofta buna!