Placinta cu mere

de deyutzky in Prajituri, 24 Mai 2012 | 4968 vizualizari

 

Placinta copilariei mele...e foarte fragedaaaa...iar daca ramane si pe a2a zi, e si mai frageda:P

 

INGREDIENTE

  • cca 8 mere mai marisoare + 5 linguri zahar
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 ou
  • 10 linguri de apa (sau apa minerala)
  • 1 lingurita jumate de praf de copt
  • cca 350-400 gr faina
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un bol mai mare se freaca bine zaharul cu oul apoi se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se adauga apa, apoi se toarna in ploaie faina, care a fost amestecata cu praful de copt.

Se formeaza un aluat care nu se lipeste de maini.

Merele se curata de coaja, se spala bine si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu cele 5 linguri de zahar.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa bine cu unt se intinde prima foaie de aluat, se pun merele pe care le scurgem bine de zeama lasata, apoi punem si a2a foaie de aluat.

Dam la cuptor pt cca 25-30 min la foc mic...sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce scoatem din cuptor, pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere