O minunatie de placinta cu mere parfumata si gustoasa a carei reteta mama a primit-o de la Lenuta, colega invatatoare :) Multumim, Lenuta!
Ingrediente pentru reteta de placinta cu mere:
Cum se prepara aceasta delicioasa placinta cu mere:
Umplutura:
Nu am curatat merele de coaja :D Le-am curatat doar de cotor si le-am ras, apoi le-am pus pe foc cu zaharul pana ce au scazut, s-au muiat si s-a evaporat sucul. Apoi am luat de pe foc, am lasat la racit si am adaugat scortisoara si zaharul vanilinat.
Foi:
Frecam bine cu o lingura de lemn oul cu sarea, zaharul, uleiul si laptele, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana cand aluatul nu mai e lipicios si se intinde usor cu facaletul. Il impartim in doua si intindem doua foi de marimea tavii (am folosit o tava de 30cm x 40 cm).
Asamblare:
Intindem o foaie in tava, presaram putin gris, turnam umplutura, nivelam, apoi acoperim cu a doua foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc astfel incat sa iasa aerul usor si sa nu se formeze umflaturi in foaie. Ungem cu amestecul de galbenus si lapte si dam la cuptor la 180C pana ce foaia de sus se rumeneste bine.
1
Putem servi decorat cu zahar pudra, daca umplutura nu e destul de dulce.
2
In umplutura putem pune nuca maruntita.