Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea.
Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină.
Frământăm aluatul adăugând câte puțin ulei, până obținem un aluat nelipicios și ferm. Acoperim cu un prosop/folie de plastic și lăsăm la dospit într-un loc călduț.
Între timp pregătim umplutura.
Tocam marunt ceapa și leurda și le amestecam cu urda. Condimentam cu sare și piper.
Pudram masa de lucru cu faina și intindem o foaie de aluat.
Punem umplutura si rulam.
Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.
Presaram cu susan/orice alte seminte și dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 40 minute.
Cand prinde o culoare arămie, o scoatem si o lăsăm să se răcoreasca, apoi o feliem.
1
Dacă vă grăbiți, puteți pune aluatul în cuptor cu funcția de pastrare cald pornită.