Placinta cu iepure si verdeturi

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2012 | 4182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 jumatati de iepure de casa, adica spatele intreg... pulpele  le pregatesc de o fripturica
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei
  • 1 morcov mic ras
  • 200 gr spanac tocat
  • cateva buchetele de brocoli
  • boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
  • putina nucsoara
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 linguri suc de rosii
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • 3-4 foi placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iepure si verdeturi:

Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin.  Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt.

Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati ceapa tocata, presarati putina sare si caliti. Cand devine aurie adaugati boiaua de ardei, amestecati energic. Aruncati peste ardeiul, gogosarul taiate cubulete potrivite, morcovul ras pe razatoarea mica si amestecati. Adaugati putina apa si lasati la fiert pana se inmoaie legumele. Puneti carnea de iepure tocata, vinul sare dupa gust, sucul de rosii si lasati la fiert pana scade. 

Intr-o cratita caliti spanacul cu nucsoara, putina sare de mare si piper proaspat rasnit.

Separat caliti putin bucatelele mici de broccoli.

Pregatiti o tava rotunda (26cm) ungand-o bine de tot cu unt. Asezati o foaie de placinta, ungeti cu unt topit sau putin ulei, asezati a doua foia de placinta, ungeti iarasi si tot asa pana terminati cele 3-4 foi... eu am avut 3 si jumate' ca s-a flendurit la decongelat si manevrat si .... asta e. Aranjati-le astfel incat sa fie intinse pe toata suprafata tavii, inclusiv pe margini. Buuunn!

Puneti apoi, cu lingura si nivelati, o jumatate din compozitia de legume si carnita. Peste intindeti un strat din jumatate de compozitie de spanac. Apoi procedati la fel cu celelate doua jumatati din compozitii.... adica iar strat de carnita, iar strat de spanac. Deasupra puneti bucatelele  mici de broccoli, calite separat. Peste toate astea intindeti cu pensula stratul de oua bine batute.

Dati la cuptor la foc moderat si coaceti pana ce se intareste.

Serviti-o rece! E sublim!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iepure si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dobrezaira 1

26.10.2012, 12:59

delicios, as manca o felie

adry88 1

26.10.2012, 13:38

buna

epurasha2bb 1

04.12.2012, 21:10

trecand peste faptul ca mi-ai tocat marunt verisorul trebuie sa admit ca reteta e absolut divina! si pentru mine si originala fiindca e prima oara cand personal aud de bunatatea asta! arata foarte foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci si pui