Placinta cu iaurt

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Apr 2016 | 3156 vizualizari

 

O placinta foarte buna, aromata si insiropata! Este delicioasa! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-iaurt/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj de 400 g
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • zeama de la o portocala
  • 6 linguri de zahar
  • 350 g iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.

Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita.

Compozitia cu iaurt se pune in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C.

Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc sa clocoteasca.

Siropul se toarna usor peste placinta fierbinte sa se absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte moale si aromata.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zeama de portocale cu zeama de lamaie sau le puteti combina.

2

Puteti pudra prajitura cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "ciufulita" cu iaurt