Placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2010 | 10327 vizualizari

 

Reteta speciala de halloween :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • Umplutura:
  • 2 farfurii adanci pline cu dovleac ras
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri gris
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider.

Dovleacul razuit se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, intr-o cratita cu pereti dubli. Se amesteca mereu sa nu se lipeasca si se lasa pe foc pana scade bine zeama. Se lasa apoi putin la racit. Se amesteca cu scortisoara si grisul. Se rastoarna dovleacul peste foaia de aluat din tava.

Pentru topping, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina si zaharul pana se obtin firimituri si se presara deasupra dovleacului. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

 

PS: Ultimele poze sunt de acasa si de la serviciu cu colegii :)

TIPS-URI

1

Pentru un gust deosebit, se pot amesteca nuci maruntite in umplutura de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sylvia 1

04.11.2010, 21:30

Minunat arata trebuie sa fac si eu ceva de genul asta pana nu trec dovlecii si salvez reteta

ramo_cata 1

05.11.2010, 09:57

f bunaaaa si f frumoase pozele..esti restanta,stii ,da?poze de acasa

Oana 1

05.11.2010, 21:58

Daa, Ramo stiu...sper sa am timp in curand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute