Placinta cu ceapa si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2011 | 6661 vizualizari

 

Placinta cu ceapa si smantana este o reteta taraneasca foarte gustoasa, mai ales atunci, cand este coapta pe vatra, intr-un mediu rustic. Placinta cu ceapa si smantana poate fi completata cu un vin rosu taranesc sau o tuica fiarta, in plina iarna.Si cum aceasta nu e prea departe...va poftesc la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1kg ceapa rosie
  • 300g kaiser
  • 300g cascaval mai tare
  • 400g smantana
  • 5 oua
  • 1 lingurita enibahar macinat
  • nucsoara
  • 40ml ulei de masline
  • ghimbir pudra
  • cardamom(optional)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si smantana:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute.

Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate.

Se aseaza o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu furculita. Ceapa si kaiserul se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval apoi adaugam cealalta foaie pe care am crestat-o din loc in loc. Se da la cuptorul preancalzit, timp de 30-40 de minute , la 180 de grade C pina prinde o crusta aurie deasupra.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se serveste fierbinte,dar la fel de buna este si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv mozaic