Placinta cu cas si verdeata

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2010 | 15875 vizualizari

 

Ne plac tare mult placintele facute de mama mea,de data asta le-a facut la iarba verde unde am incropit o bucatarie in aer liber.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr Faina alba
  • 300 ml lapte
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • cas sau branza de oaie
  • marar si ceapa verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas si verdeata:

Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare.

Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare.

Daca este nevoie se mai adauga lapte.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se razuieste casul si se amesteca cu mararul si ceapa verde (doar cozile) tocate marunt.Se pune putina sare.

Se intinde aluatul in forma de cerc ca o bocceluta ,se pune umplutura la mijloc si se aduna marginile astfel incat sa ramana tot rotunda.

Se incinge putin ulei in tigaie si se pune placinta.Cand s-a rumenit frumos se intoarce pe partea cealalta.

Se pot servi si cu smantana,daca caloriile nu sunt o problema.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivita,sa nu fie nici prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

22.04.2012, 22:53

Panacris 1

23.04.2012, 08:13

Mie pofta de numai pot! Si e cam devreme

diaconta 1

23.04.2012, 08:47

Cristina si mie si am mancat ieri.
dar abia astept sa mergem iar la padure sa mai "faptuim" niste placinte,zau de nu's mai bune decat gratarele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]