Aveam niște carne de vițel primită și nu știam ce să mai pregătesc cu ea. A ieșit o plăcintă delicioasă, care a fost apreciată de toată familia. Puteți folosi și amestec de carne de porc cu vită, sau doar de porc.
Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu. După vreo 10 minute pui ceapa tocată, ardeiul tocat cubulețe mici și asezonezi totul cu sare, piper negru măcinat, boia și cimbru. Reduci flacăra la mediu și continui sotarea până când ceapa s-a înmuiat.
Stingi focul și tragi tigaia deoparte și lași la răcorit 15 minute, apoi adaugi în tigaie smântâna, 2 ouă crude și verdeață tocată. Pui sare și piper după gust.
Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni jumătate din umplutură, nivelezi și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni umplutura rămasă și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și unse bine cu ulei.
Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 45 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.