Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2012 | 5739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Crusta:

  • 1 si 1/2 cana de faina alba bio
  • 150 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ou
  • 5 gr praf de copt

  Umplutura:

  • 300 gr piept de curcan
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 300 gr ciuperci brune
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper alb
  • ierburi de Provence
  • 100 gr branza Brie
  • 2 linguri de faina
  •   1 ou pentru uns crusta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie:

 Faina am amestecat-o cu praf de copt, apoi am adaugat untul taiat cubulete, lapte, smantana si oul si am framantat pana cand am obtinut o coca nelipicioasa, elastica. Aam lasat la rece coca pana cand am pregatit umplutura.

 1 lingura de ulei si 1 lingura de unt le-am pus sa se incinga intr-o tigaie, apoi am adaugat carnea taiata cubulete si morcovii rondele. Am lasat carnea de curcan sa se rumeneasca timp de aproximativ 5 minute. Intr-o alta tigaie am incalzit restul de ulei, iar in momentul cand a fost bine incins am adaugat ciupercile taiate in sferturi si ceapa taiata destul de grosier. Ciupercile au lasat putina apa, iar in momentul cand a scazut aproape complet cantitatea de lichid am adaugat peste ciuperci carnea, morcovii si cele 2 linguri de faina si am amestecat astfel incat faina s-a distribuit omogen. Cand am luat de pe aragaz am adaugat putina sare, piper alb si ierburi de Provence.

Am impartit aluatul pentru crusta in 2 jumatati. Prima jumatate de coca am intins-o pe masa infainata si am asezat-o intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei. Am acoperit fundul si peretii tavii cu acest alut si am taiat excesul de coca pentru a nu iesi din tava. Am pus umplutura peste coca si am presarat bucatele de branza Brie deasupra. Am acoperit umplutura cu cealalta foaie de aluat. Pentru ca mi-a ramas destul de multa coca am folosit restul pentru a decora placinta.

Placinta am copt-o in cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora. Cu 15 minute inante de o scoate din cuptor am uns crusta cu ou batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

danakarin 1

15.01.2012, 18:08

excelenta idee ! foarte buna tarta !

alldaycooking 1

15.01.2012, 18:12

Vladimir, Alina, Dana multumes frumos!

Rahela Velicu 1

14.12.2018, 19:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne