A sosit vremea caiselor...sau nu?:)) Cu vremurile astea ciudate nici nu mai stii ce sa crezi!
Ptr aluat:
Ptr aluatul sfaramicios:
Pentru blat se amesteca faina cu drojdia si cu un praf de sare. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga la faina.
Se bate bine oul si se adauga si el, apoi se framanta bine si se lasa la dospit in loc ferit de curent ptr cel putin jumatate de ora.
Se spala caisele si se taie in doua, apoi se scot samburii. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se pun deasupra caisele cu partea bombata in sus si se mai lasa sa creasca 10 minute. Se preancalzeste cuptorul la 170 de grade.
Pentru aluatul sfaramicios se amesteca zaharul cu untul si cu faina si se presara peste caise. Se mai pot adauga migdale, alune sau samburii de la caise curatati si tocati.
Se introduce placinta la cuptor ptr 30-40 de minute.
Pofta buna!