Placinta cu branza si verdeata

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2012 | 3909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 1 cas de oaie 600-700 gr
  • 1 cutie 250 gr branza cu smantana Delaco
  • 6 oua + 2 pentru uns
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 1 canita ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si verdeata:

Foile le scoatem din congelator si le lasam sa se decongeleze.

Casul de oaie il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mixam 6 oua cu smantana pana devin spuma. Le adaugam peste cas, apoi punem cutia de branza cu smantana. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. O incorporam in compozitia de branza, adaugam busuiocul, sare si piper dupa gust.

Tapetam o tava cu unt si punem hartie de copt. Ungem 4 foi de placinta cu ulei pe o singura parte si le asezam una peste alta in tava. Punem compozitia de branza si o intindem cu o paleta. Ungem si celelalte 4 foi cu ulei si le asezam deasupra branzei.

Batem doua oua spuma si cu un penson le intindem peste placinta. Dam tava in cuptorul incins. O lasam cam 50 de minute la cuptor, pana prinde o frumoasa culoare aurie.

O scoatem cand este gata, o lasam la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu branza