Placinta cu branza si spanac

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2010 | 7780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta, taiate in jumatate (astfel se obtin 12 mai mici)
  • ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr pesmet
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 450 gr urda
  • 2 maini de spanac proaspat, tocat
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare de mare si piper negru macinat, dupa gust
  • nucsoara proaspat rasa, dupa gust
  • 50 gr pesmet
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si spanac:

Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc.

Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.

Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline. Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet.Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta.Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

kamy 1

16.09.2010, 21:17

super arata...dar oare cu branza telemea mai sarata nu merge?

Bunica 1

16.09.2010, 21:54

kamy, merge cu orice branza N-am facut , dar am mancat si este foarte buna

Corinuta 1

19.09.2010, 18:25

Place! Am facut si-o sa mai fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice