Placinta cu branza

de flori24 in Dulciuri, 31 Dec 2013 | 2630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de branza proaspata
  • 500 gr. de cas de vaca
  • 3 linguri cu varf de smantana
  • 6 oua
  • 1 esenta de rom si una de vanilie
  • 20 gr unt( margarina)
  • 1 cana de zahar
  • 1 pachet de foi de plancinta lincon.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se spala tava se sterge si se unge cu o lingura de ulei. Se amesteca branza proaspata cu casul si cana de zahar pana se omogenizeaza. Se pun in bolul cu branza, ouale si mirodeniile si se amesteca. Se pune in tava primul strat de foi mai gros umplutura, dupa 5 foi, umplutura si ultimul strat de foi. Se da la cuptorul incins. Se lasa 10 min la foc mare si dupa 25 de minute la foc mic. Inainte sa stingem focul ungem placinta cu smantana si un ou, se mai lasa 3-4 minute si se inchide focul. Se pudreaza cu zahar si pofta buna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide