Placinta cu branza

de camelia75 in Dulciuri, 10 Mai 2013 | 14041 vizualizari

 

Daca va plac merdenelele,va recomand aceasta placinta cu branza.Reteta am gasit-o pe blog-ul Livia`s Kitchen .

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 200g branza sarata
  • 150 gr branza de vaci grasa
  • 100 g unt
  • susan
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Umplutura

Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.(In reteta originala in umplutura era adaugat si marar)

Foi

Dizolvati drojdia in laptele caldut,apoi adaugati faina cernuta,sarea si framantati pana obtineti un aluat moale si elastic,dar nelipicios.Impartiti aluatul in 4 parti.

Intindeti fiecare foaie cat puteti de subtire,presarand faina.

Ungeti prima foaia cu untul pe care l-ati topit la microunde(30 sec),apoi puneti a doua foaie si o ungeti cu unt.Puneti jumatate din umplutura si rulati.Asa procedati si cu restul de doua foi.

Dupa ce le-ati rulat, le ungeti cu galbenus de ou si presarati susanul.Aseazati rulourile intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr,timp de 50 min la foc potrivit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]