Cu pofta de pizza in aceasta zi de sambata. Desi initial am zis ca nu am suficiente ingrediente, am pornit totusi procesul. Reteta de blat este data de mama uneia dintre colegele mele de camera. A iesit foarte bun!
Pentru blat:
Pentru sos:
Restul ingredientelor:
Inainte de pregatirea blatului taiem salamul(cubulete sau felii), ciupercile si cascavalul care poate fi razuit sau taiat in cubulete, depinde cum vreti.
Intr-un ibric punem sucul de rosii, piperul, sarea, lingurita de zahar si 2 foi de dafin plus oregano si dam la foc pana se ingroasa.
In apa calduta dizolvam drojdia si margarina, adaugam oul si sarea apoi faina treptat pana obtinem un aluat care nu se lipeste si este usor de manevrat. Intindem aluatul si il punem in tava unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina.
Peste aluatul intins turnam doua linguri de sos pe care le intindem pe toata suprafata, apoi incepem sa punem ciupercile, salamul, maslinele si porumbul. Batem cele 2 oua si turnam peste cat se poate de uniform si bagam la cuportul incalzit.
La mine a durat aproximativ 20 de minute.